Rondje van de Stad Wandelroute

Boekje.jpg
banner routeboekje.jpg

Met een culturele wandelroute bieden De Luie Honden je een uniek digitaal Rondje van de Stad. De 3 kilometer lange wandeling gaat langs 14 prachtige plekken in het centrum van Amersfoort. Via het scannen van QR codes in het routeboekje kom je meer te weten over de historie en verhalen van deze plekken en valt er een hoop te beleven door de digitale optredens van artiesten van Amersfoortse bodem. De acts zijn heel divers. Poëzie, muziek, theater en performance, het komt allemaal aan bod. Op sommige locaties hebben de artiesten speciaal iets gemaakt op en over de desbetreffende plek en soms hebben de artiesten de plek gebruikt als inspiratie. 

 

Door de aankoop van het Rondje van de Stad Routeboekje kan je zelf een geschikt moment kiezen om veilig de culturele wandelroute te lopen. Gewapend met een telefoon met QR code scanner en koptelefoon biedt deze wandeling verrassende elementen. Bestel het boekje via onze website en het wordt naar je toegestuurd. Het is tevens voor € 2,50 te koop bij de VVV Amersfoort (Lieve Vrouwekerkhof, Breestraat 1).
 

Vanaf 12 september 2021 komt er een nieuw Rondje van de Stad met maar liefst 3 nieuwe routes! De huidige wandelroute is tot 29 augustus te bewandelen.

Om de hele route te lopen heb je ongeveer 2 uur nodig. Deze is geheel door jezelf te bepalen. 

Begin bij een locatie door op de plattegrond te kijken. Zoek de locatie op in het boekje, scan de QR code van de locatie en open de link in je internetbrowser. Scan daarna de QR code van de artiest bij de desbetreffende locatie. Daarna loop je verder naar de volgende locatie en maak je zo het Rondje van de Stad.

 

Houd rekening met het verkeer en de geldende maatregelen. Houd 1,5 meter afstand en zorg dat iedereen je veilig kan passeren.

 

Scan, luister, kijk en geniet van al het moois wat Amersfoort te bieden heeft. Wij wensen je heel veel plezier met deze culturele wandeling.

 

Map.JPG

Tijdens de wandelroute kom je de onderstaande artiesten tegen:

anne chris, tijdens ctf 2020, door maart

ANNE CHRIS VAN DOESBURG

Anne Chris van Doesburg wil prins ariël zijn, heeft Adidas badpak ingeruild voor Speedo zwembroekje en wil zo jong mogelijk oud. Anne Chris studeert Writing For Performance aan de HKU, organiseert club nights met collectief Queer In Wonderland en speelt in de voorstelling Boys Won’t Be Boys. Anne Chris maakte in 2020 voor Café Theater Festival de solo 'MAG IK UW LIEF ZIJN' met poëzie, zang en beweging over het afscheid nemen van een lichaamsvorm en het verlangen geliefd te blijven.

 

Wil je meer informatie over Anne Chris van Doesburg? Klik dan hier.

Foto 13-07-2018 16 15 00.jpg

DUDA PAIVA COMPANY

Je kent hem vast nog wel van de voorstelling ‘Vergeten Dieren en Verloren Zaken’, waar Duda Paiva Company vorig jaar bij Rondje van de Stad een stukje uit speelde: Mijnheer Ut. Hij heeft een winkel voor uitzonderlijke dingen. Dingen die hij eigenlijk liever niet verkoopt, zoals zijn bijna uitgestorven dieren. 

In de theaters bleef de winkel van Mijnheer Ut de afgelopen maanden eventjes gesloten, maar de winkel opende online in de miniserie 'Ut’s Weetjeswinkel’, die tijdens Rondje van de Stad wordt vertoond. In acht afleveringen ontdek je wonderlijke weetjes over de zeldzame dieren en bijzondere zaken die in de winkel te vinden zijn. Zoals de laatste Tasmaanse tijger, de gretige vleesetende plant of de nieuwsgierige dodo. En mocht je er geen genoeg van kunnen krijgen: er werd ook een prachtig geïllustreerd voorleesboek bij gemaakt. Die is te downloaden via dudapaiva.com/weetjeswinkel.  

Wil je meer informatie over Duda Paiva? Klik dan hier.

hofladies.JPG

HOFLADIES

De Hof Ladies bestaat uit drie professionele zangeressen die met elkaar verbonden zijn door de stad Amersfoort. De Hof verwijst naar het grootste plein in de Amersfoortse binnenstad. Een plein die voor de drie zangeressen erg belangrijk is, want het is de plek waar hun vriendschap ontstond.

 

De Hof Ladies bestaat uit Abke Bruins, Kim Pendjol en Sheila van de Weerd. Elke stem is anders en juist door de eigenheid en diversiteit ontstaat er een samenzang met diepte en kleur. De dames brengen meerstemmige nummers ten gehore in verschillende stijlen. Van Nederlandstalig tot Soul en van Pop tot favoriete boyband-songs.

 

Deze stoere vrouwen staan hun mannetje, ze zingen voornamelijk songs van mannelijke artiesten. Ze brengen sfeer en tillen ieder evenement naar een hoger niveau.

 

Wil je meer informatie over Hofladies? Klik dan hier.

van houten & mohr.JPG

VAN HOUTEN & MOHR

“Van Houten & Mohr” is een Amersfoorts duo wat van alle markten thuis is en van elk feestje een succes maakt, of het nou een bruiloft is, verjaardag, podium of kroeg.

Liedjes van alle tijden zowel in het Engels als in het Nederlands.

Wil je meer informatie over Van Houten & Mohr? Klik dan hier.

Foto 13-10-18 13 26 19.jpg

IRIS NOELLE

Iris Noëlle is een 24-jarige zangeres uit Amersfoort. Bij het schrijven en het zingen van haar muziek vindt Iris het belangrijk dat ze een verhaal vertelt. Iris probeert daarom altijd om de emotie van muziek over te brengen, waar ze ook zingt. Heel Nederland heeft kennis kunnen maken met Iris tijdens haar blind audition bij The Voice of Holland, die viral is gegaan. Op dit moment werkt Iris aan haar debuutalbum en heeft ze succes met haar YouTubekanaal Iris Noëlle, waar ze iedere week een nieuwe cover plaatst.

Wil je meer informatie over Iris Noelle? Klik dan hier.

foto erik marianne aangepast.JPG

MARIANNE & ERIK VAN HOUTEN

Marianne en Erik van Houten zijn broer en zus en beide al heel lang werkzaam in de muziek. In hun studententijd woonden zij zelfs samen in een flatje in Amersfoort. Tijdens dit digitale duo-optreden kunt u genieten van liedjes waar zij zelf zo van houden, voornamelijk pop en muziektheater. Erik is tegenwoordig vooral bekend door zijn facebook-live concerten, Marianne speelt al 3 jaar de kindervoorstelling 'Nijntje op de fiets' en is zangeres bij Diva Dichtbij.

 

Wil je meer informatie over Marianne & Erik van houten? Klik dan hier voor Marianne en hier voor Erik.

 

monnik & maxxlevel.JPG

MONNIK & MAXXLEVEL

Rapper monnik en producer Maxxlevel nemen sinds 2019 deel aan de kleurrijke rapscene van Amersfoort. Samen bouwden zij Uprising Studio vanaf de grond op. Hier krijgt jong talent de kans en wordt gestreefd naar verbinding door muziek. Laat je even meezweven op de huppelende gitaar, terwijl klemtonen binden in sprekende verhalen'.

img_3317.jpg

WAARDENBURG & ENGELHARD

Charlotte Waardenburg en Dookje Engelhard nemen je mee in een muzikale tour door het Burgerweeshuis. Een muzikale voorstelling speciaal gemaakt voor Rondje van de Stad en het historische Burgerweeshuis. Aan de hand van herkenbare kinderliedjes vertellen ze een verhaal wat voor alle leeftijden een feestje is om naar te kijken en luisteren.

  

Wil je meer informatie over Waardenburg & Engelhard? Klik dan hier.

Foto 09-08-2020 13 20 28.jpg

WAARGEBEURD

Bij WaarGebeurd vertellen mensen over dingen die ze zelf hebben meegemaakt. Hierdoor is het altijd dicht op de huid, met soms een lach en soms een traan. Voor deze wandeling verzamelde WaarGebeurd een aantal mooie, grappige en soms ook ontroerende verhalen van Amersfoorters over hun eigen stad. Ga er eens lekker voor zitten!

Wil je meer informatie over Waargebeurd? Klik dan hier.

F243CBAF-F705-42D3-915C-0EEFBD84E989.JPG

WILLEM WITS & ROBERT VAN LAAR

Willem Wits werd met zijn hakken over de sloot aangenomen aan de kunstacademie, het conservatorium en de universiteit. Zijn films haalde vervolgens alleen maar negens totdat hij met Herman van Veen op theatertour ging. Toen kelderden de cijfers. Dat spelen bij Herman ging op zich steeds beter maar na twee jaar had hij er genoeg van en begon hij voor zichzelf. Hij speelde eerst in broeierige popzalen, daarna in gezellige theaters en toen in chique musea. Er kwamen steeds minder mensen kijken maar ze hadden wel steeds meer diploma's. Hij ging ook steeds langer nadenken over zijn werk dus kwam er steeds minder uit. Als hij nu gevraagd wordt laat hij korte stukjes horen die hij zelf nog niet helemaal af vindt, bijvoorbeeld op theatertour met Boys Won’t Be Boys. Ondertussen speelt hij met de band Ciao Lucifer over de hele wereld, maakt hij internet-tv met de Sekszusjes en schrijft hij tekstjes over zichzelf in de hij-vorm.

 

Robert van Laar heeft creative writing gestudeerd en schrijft sindsdien creatief voor internet, op papier en in het theater.

Verhalen uit het hart of je reinste absurditeit; Robert zoekt het op.

 

Willem en Robert slaan de handen ineen en gaan speciaal voor Rondje van de Stad op zoek naar de waarde van de dieventoren.

Wil je meer informatie over Willem Wits & Robert van Laar? Klik dan hier voor Willem Wits en hier voor Robert van Laar.

Foto 09-08-2020 22 37 27.jpg

DE WOLVEN & DE LUIE HONDEN

De Luie Honden en Theatergroep De Wolven slaan de klauwen ineen. Samen werken ze aan een nieuwe voorstelling over de verschillende soorten moeders die in hun zelf schuil gaat. We volgen de rompslomp van vijf verschillende dames wiens leven op een bizarre manier toch in elkaar gevlochten blijkt te zijn.  

Wil je meer informatie over De Wolven & De Luie Honden? Klik dan hier voor Wolven en hier voor De Luie Honden.

stadsdichter 9.jpg

STADSDICHTER JACQUES DE WAART

Jacques de Waart (1963) is op 31 januari 2019, de landelijke gedichtendag, in het Eemhuis gekozen als nieuwe stadsdichter van Amersfoort. Wethouder van cultuur Fatma Koşer Kaja maakte de uitslag bekend en speldde hem aan het eind van de avond de nieuwe ‘ambtsbroche’ op. 

De stadsdichter van Amersfoort wordt elke twee jaar gekozen door een jury en publiek. Hij of zij is de Poëtisch ambassadeur van de stad en levert gevraagd en ongevraagd dichterlijk commentaar op stad en stedeling

Wil je meer informatie over Stadsdichter Jacques de Waart? Klik dan hier

cce26293-031a-4e01-8c64-e831d0eba2ff.jpg

DE STAD SPEELT

We zaten binnen. We keken uit naar de persconferenties van Rutte. We zochten naar nieuwe oplossingen en vernieuwende ideeën. We gaven les aan onze kinderen, zaten in spanning en/of genoten van de rust. We applaudisseerden voor de zorg. 

We maakten filmpjes over onze eigen geweldige Amersfoortse personages voor Dé-Quaranté. Wij kregen applaus dmv donaties op Voor de Kunst en reacties op sociale media. Langzaam maar zeker gaan we de deur weer uit, de straten weer in, de markt op, naar winkels, feestjes, campings.

 

Maar de angst blijft voor velen, de tweede golf kan komen en we moeten wennen aan het nieuwe normaal. En niet alleen wij, maar de hele stad. Elke inwoner, elke onderneming, elk bedrijf moet aanpassen en vernieuwen. 

 

Maar wie gun jij het grootste applaus van de stad? Wie heeft een briljante oplossing bedacht voor dit nieuwe normaal? Wie is hard getroffen? Wie krijgt nooit een applaus omdat we het zo vanzelfsprekend vinden? Wie verdient een groot applaus? En daar praten we niet alleen over. We geven het applaus ook echt. 

Van ons, voor Amersfoort. 

Wil je meer informatie over De Stad Speelt? Klik dan hier.

Trio C.png

TRIO C TOT DE DERDE

De drie musici van Trio C tot de derde laten zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen…

Wil je meer informatie over Trio C tot de Derde? Klik dan hier.