FAQ

Wat is Rondje van de Stad?

Rondje van de Stad is een festival in samenwerking met Open Monumentendag Amersfoort. In de monumenten programmeren wij Amersfoortse artiesten zodat monument bezoekers verrast worden met een mooi optreden. Of juist andersom, bezoekers voor de artiest worden verrast met een prachtige locatie.

Dit jaar presenteren wij de 2020 versie van  ‘Rondje van de Stad’. In plaats van open monumenten gevuld met artiesten en publiek kan je de locaties en artiesten nu digitaal bezoeken en ontmoeten. Vanaf zondag 13 september kan je een heuse culturele wandelroute lopen langs prachtige plekken in het centrum van Amersfoort en valt er een hoop te beleven op de route door de digitale optredens van diverse artiesten van Amersfoortse bodem.

Wat heb je nodig om de route te lopen?

Je hebt het Rondje van de Stad Routeboekje nodig, een Smartphone met QR-code scanner en koptelefoons.

Waar is het Rondje van de Stad Routeboekje verkrijgbaar?

Het Rondje van de Stad Routeboekje is verkrijgbaar via onze website en bij VVV Amersfoort, Breestraat 1, bij de Onze Lieve Vrouwetoren.

Hoe lang is de route?

De route is ongeveer 3 km.

Wanneer is de route te lopen?

Je kunt de route op elk gewenst moment lopen, er is nog geen eind datum.

Waar kun je het beste de filmpjes bekijken?

De filmpjes kun je buiten bij het monument bekijken, ze duren elk ongeveer 3 minuten. Let wel op het verkeer om je heen. In het boekje staat bij elke locatie een handige horeca tip om even rustig te zitten onder het genot van iets lekkers

Hoe scan ik een QR-Code?

Dat ligt aan het type smartphone.

 

Heb je een iPhone, dan kun je gebruik maken van de camera zelf. Open de camera, richt deze op de code en de iPhone herkent zelf de link die bovenin verschijnt. Klik deze aan en geniet!

Andere Smartphones hebben een app nodig. in de App Store of Google Play Store zijn verschillende gratis QR-code scanners die u kunt downloaden. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Google Lens, download hier.

  • QR & Barcodescanner, download hier.

  • Scanner voor QR- en barcodes, download hier.